Spicy Mahi Fish Tacos Roasted Corn Salsa / Tacos de Poisson Epicé et Salsa de Maïs | TROPICS FOOD

Ingredients:

  • For fish:
  • 1 tablespoon lime juice, plus more to serve
  • 1 tablespoon extra-virgin olive oil
  • 1/2 teaspoon chili powder
  • 1/4 teaspoon cumin
  • 1/2 teaspoon sea salt
  • 1 pound mahi mahi, cod, or tilapia, cut into bite-sized pieces
  • 1 tablespoon coconut oil
  • 8 small corn tortillas, warmed
  • For roasted corn salsa:
  • 1 cob roasted corn, shaved
  • 1/2 yellow onion, finely diced
  • 1 large cucumber, peeled and finely diced
  • 1/4 teaspoon sea salt
  • 2 tablespoons lime juice
  • 1 avocado, finely diced

Directions:

1. In a medium mixing bowl, whisk together lime juice, olive oil, chili, cumin, and sea salt. Add fish and toss well to coat. Cover with plastic and place in the refrigerator for 20 to 30 minutes.
2. Meanwhile, make corn salsa. In a large bowl, combine corn, onion, cucumber, sea salt, and lime juice. Gently fold in avocado. Set aside.
3. Heat coconut oil in a medium sauté pan over medium heat. When pan is hot, add fish and cook for approximately 7 minutes until firm and opaque. Place cooked fish in warmed tortillas. Top with corn salsa and fresh lime juice.

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TACOS AUTHENTIQUES DE POISSON EPICE & SALSA FRAICHE

authentic-mexican-fish-tacos

Ingrédients
Portions: 6 

  • 1 tasse de maïs en grains
  • 1/2 tasse d’oignon rouge haché
  • 1 tasse de jicama (ou de châtaignes d’eau) haché
  • 1/2 tasse de poivron rouge en dés
  • 1 tasse de coriandre fraîche hachée finement
  • le jus et le zeste de 1 lime
  • 2 c. à soupe de crème sure
  • 1 ou 2 c. à soupe de poivre de cayenne, au goût
  • 1 c. à soupe de poivre
  • 2 c. à soupe de sel
  • 6 filets de tilapia
  • 2 c. à soupe d’huile d’olive
  • 12 tortillas de maïs réchauffée

Étapes de préparation
Préparation : 30min  ›  Cuisson : 10min  ›  Prêt en : 40min 

  1. Préchauffer le gril du four à haute intensité.
  2. Dans un bol, combiner le maïs, l’oignon rouge, le jicama, le poivron rouge et la coriandre. Incorporer le jus et le zeste de lime.
  3. Dans un petit bol, mettre ensemble le poivre de cayenne, le poivre et le sel. Badigeonner chaque filet de tilapia avec de l’huile d’olive et saupoudrer du mélange d’épices.
  4. Placer les filets sur une lèchefrite et cuire 3 minutes de chaque côté. Enrouler chaque filet dans 2 épaisseurs de tortillas avec de la crème sure et la salsa de maïs.
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