Crepe Ice Cream Cones / Cornet de crêpe à la glace et aux fruits | TROPICS FOOD

Ingrédients

  • 500 g de farine
  • 375 g de sucre en poudre
  • 4 œufs
  • 1 l de lait
  • Glace à votre convenance
  • Fruits frais selon vos goûts et la saison.

Préparation

1.Mélangez la farine avec le sucre en poudre. Faites un puits, déposez les 3 jaunes d’oeufs et délayez avec 1 l de lait.

2.Dans un saladier, montez les 3 blancs d’oeufs en neige très ferme, puis incorporez-les doucement à la pâte.

3.Versez une petite quantité de pâte dans une poêle tiède et graissée, laissez cuire à feu doux, repliez immédiatement autour d’un cône.

4.Garnissez la crêpe de 2 ou 3 boules de glace et ajoutez un salpicon de fruits frais (des fruits frais coupés en petis dés).

5.Servez aussitôt.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

CREPE ICE CREAM SCONES 

Magic-Circus-Hotel-Disneyland_R_Paris-Cookbook-Dessert-_Vienna_International_03

Ingredients:
8 crepes
Melted butter
Aluminum foil
1 quart ice cream, sherbet or sorbet
Fresh berries for garnish

Directions:
1.To make cones: Arrange crepes browner side down on a work surface, fold them in half and fold them in half again to form triangles. Lift the top flap of each triangle and put a large ball of foil inside to keep the cone open. Brush the crepe cones with butter and bake them on a baking sheet in a preheated 400 degree oven for 4 minutes or until they are crisp. Remove the foil, fill each cone with scoop of ice cream and garnish with berries.

2.To make the cups: Fit each crepe into an ovenproof 1 1/4 cup glass custard cup and put a large ball of foil in the center of each crepe to keep it open. Bake them on a jelly-roll pan in a preheated oven for 5 minutes. Remove the foil and bake another 2 to 3 minutes, or until they are crisp and golden. Fill with a scoop of ice cream and garnish with berries.

Recipes Courtesy Gourmet Magazine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s