Poulet Enroulé de Bacon Cuit à la Mijoteuse / Crock Pot Bacon Wrapped Chicken | TROPICS FOOD

1Ingrédients:
Portions 

  • 2 c. à soupe de beurre
  • 1 poulet de 4 lb
  • sel et poivre au goût
  • 1 c. à thé de thym séché
  • 2 carottes, en morceaux
  • paprika au goût
  • 8 tranches de bacon
  • 2 tasses de bouillon de bœuf

Préparation:

Préparation : 30min  ›  Cuisson : 2h  ›  Prêt en : 2h30min 

  1. Préchauffer le four à 450°F (220°C).
  2. Frotter ou badigeonner le poulet avec le beurre, puis saupoudrer de sel, poivre et thym. Placer les carottes dans le poulet et attacher les cuisses avec de la corde à cuisson. Placer le poulet dans une rôtissoire. Étendre les tranches de bacon sur le dessus du poulet et les faire tenir avec des cure-dents. Saupoudrer le paprika par-dessus, puis verser le bouillon autour du poulet, dans la rôtissoire (ne pas verser directement sur le poulet).
  3. Cuire au four 15 minutes, puis diminuer à 350°F (175°C). Badigeonner le poulet avec un peu du bouillon. Cuire encore75 minutes, ou jusqu’à ce que la température interne du poulet, prise en son morceau de plus épais, atteigne 180°F (82°C). Badigeonner aux 15 minutes pendant la cuisson.
  4. Retirer le poulet du four, jeter les cure-dents et retirer le bacon. Faire dorer le poulet au four 15 minutes supplémentaires, pour faire dorer la peau. Vous pouvez manger le bacon cuit, mais je recommande de jeter les carottes.

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CROCK POT BACON WRAPPED CHICKEN

Ingredients:
5 lg. boneless chicken breasts
1 (1 lb.) pkg. center cut bacon
red cooking wine
Spanish paprika
onion powder
chili powder
garlic powder
black pepper
season salt
Instructions:
1.Roasted garlic and Herb Seasoning (By Weber grill creations)

If you like your chicken with a little kick add Crushed Red Pepper flakes.2.Prepare your chicken breasts, cut off all fat and wash chicken thoroughly.

3.Preheat oven to 425°F. Cover bottom of baking dish with foil. Place chicken breast in baking dish. Season breasts on both side with Spanish paprika, onion powder, chili powder, garlic powder, black pepper, and seasoned salt, about 2 tablespoons of Spanish paprika on both sides and 1 tablespoon for the onion powder, chili powder, garlic powder, black pepper and seasoned salt (each tablespoon is for EACH BREAST).

4.If using large breast, wrap 3 pieces of center cut bacon around the breast. Tie the bacon in a knot facing up. (It’s all about presentation and TASTE).

5.When finished, season with Roasted Garlic and Herb on the top of the breast about 1 tablespoon for each breast. For a little kick on your breasts you may also add 1/2 tablespoon of Red Pepper Flakes on top of breasts.

6.Lastly, add 1 cup of Red Cooking Wine on the bottom of the pan. Cook for about an 1 hour and 20 minutes.

7.Take chicken breasts out and cover with foil let them set for about 10-15 minutes.

This is a great recipe and your FAMILY WILL LOVE IT!!! I know we DID!!!

Recipe submitted by: Margie Brown
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