Tartine Choco-Banane / Chocolate Banana Melts | TROPICS FOOD

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Pour 2 tartines

INGREDIENTS:

– 1 banane
– 2 tartines de pain de mie
– 2 c.S. de poudre de noisette
– 2 c.S. de chocolat en poudre
– 4/5 carreaux de chocolat
– Du lait

PREPARATION:

1/ Mettre les tartines à toaster dans le four, au grille-pain ou dans une poêle.
2/ Couper la banane en fines rondelles.
3/ Dans une casserole, mettre le chocolat noir, le chocolat en poudre, la poudre de noisette, et du lait. Vous pouvez doser le lait selon votre envie : si vous voulez du chocolat liquide ou plutôt pâteux.
4/ A feu doux, mélanger doucement jusqu’à ce que tous les ingrédients soient mélangés de manière homogène.
5/ Sortir les toasts du four, étaler du chocolat sur les tartines. Déposer des tranches de banane.
6/ Déguster sans plus attendre !

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CHOCOLATE BANANA MELTS

INGREDIENTS:

  • 2 tbsps chocolate-hazelnut spread (such as Nutella)
  • 4 slices sandwich bread (soft)
  • 1 bananas (sliced)
  • butter (room temperature)
  • 4 tsps dark brown sugar

DIRECTIONS:

  1. Divide spread between 2 bread slices.
  2. Top with banana slices and remaining bread.
  3. Butter sandwich tops.
  4. Sprinkle each with 1 tsp. sugar and press to adhere.
  5. Cook sammies sugar side down in large nonstick skillet over medium-low for 2 minutes.
  6. Lightly spread butter on untoasted sides of bread; sprinkle each with another 1 tsp. sugar.
  7. Flip and cook, 2 more minutes. Quarter sandwiches; serve warm.

Note: Thank you Rachael Ray for the English version. In fact, the sandwich tastes even better with the butter on untoasted bread and the melts, afterwards, is to die for. You should try it today, and fast!

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