Gaufres de Bruxelles / Belgian Waffles | TROPICS FOOD

alg-belgian-waffle-jpg

Ingrédients:

  • 250 g de farine
  • 100 g de beurre fondu
  • 15 g de levure de boulanger
  • 3 oeufs
  • 375 ml de lait
  • 1 c. à café de sucre

Préparation:

1. Délayez la levure dans un peu de lait tiède avec le sucre.
2. Séparez les blancs des jaunes des oeufs, battez les blancs en neige.
3. Dans une jatte, mettez la farine, faites-y un puits et versez le reste de lait tiède, battez bien le tout.
4. Ajoutez les jaunes, le beurre fondu, la levure puis incorporez délicatement les blancs en neige.
5. Laissez lever 45 min à couvert et passez au gaufrier.

::::::::::::::::

BELGIAN WAFFLES RECIPES

Ingredients:

Yields 16 waffles

  • 2 cups of flour
  • 4 teaspoons of baking powder
  • 1teaspoon of salt
  • 1cup of sugar
  • 2 eggs, separated
  • 1cup of oil
  • 2 cups of milk

Directions:

  1. Sift the dry ingredients together in a large bowl.
  2. Separate the eggs.
  3. In small bowl, beat egg whites until stiff.
  4. Mix together the egg yolks, milk and oil and stir slightly.
  5. Add to dry ingredients and mix well.
  6. Fold in beaten egg whites.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s